VERPLAATSING MAARTENSCHALLENGE NAAR 21 APRIL 2018

Vandaag is het besluit genomen om de MaartensChallenge niet op zaterdag 30 september 2017 te laten plaatsvinden. Een samenloop van omstandigheden ligt daaraan ten grondslag. Voornaamste reden is het nog te beperkte aantal deelnemers om het zowel voor de deelnemers, de vrijwilligers als de sponsoren tot een uitdagend en succesvol evenement te maken. Daarnaast zouden we daarmee aan het doel voorbijgaan van de MaartensChallenge, namelijk gelden inzamelen voor de St. Maartenschool en het bieden van zorg aan kinderen mogelijk blijven maken.

In het kader van het inzamelen van gelden, speelt ook de berichtgeving die in de afgelopen periode in de media is geweest omtrent de St. Maartenschool, waarin gesuggereerd wordt dat er gelden onterecht verkregen zijn. Zowel vanuit het bestuur van Punt Speciaal, het overkoepelende orgaan, als directie van de St. Maartenschool zijn hierover verklarende berichten gepubliceerd, maar we merken als organisatie dat er toch (en dat is volkomen begrijpelijk) vragen over worden gesteld. Feit blijft dat de school vanaf dit jaar met € 1,8 miljoen per jaar minder moet gaan doen en er veel veranderingen op stapel staan. De St. Maartenschool en met name de kinderen die er naar school gaan kunnen alle steun dus meer dan goed gebruiken. Immers, alle gelden zijn altijd aan de kinderen ten goede gekomen, zoals dat ook in de toekomst zal blijven.

Reden om met volle kracht en nog meer energie de MaartensChallenge op de nieuwe datum van zaterdag 21 april 2018 te gaan organiseren. We hopen natuurlijk op uw begrip en steun en gaan ervan uit dat we uw toezegging als deelnemer en/of sponsor gestand mogen blijven doen voor de nieuwe datum. Mocht u toch liever afzien van deelname, respecteren we dat uiteraard en vernemen we daarover graag een bericht, zodat we uw inschrijfgeld of sponsorbijdrage kunnen retourneren.
In de komende dagen zullen de website en Facebookpagina’s worden aangepast en zullen er nieuwe flyers en posters gemaakt worden. Dat geeft ons ook gelijk de mogelijkheid om het fondsenwervende karakter wat anders te formuleren. Voor de estafetteteams hebben we een streefbedrag van € 800,- benoemd, zijnde de kosten voor 1 jaar zorg in de klas voor een leerling. Nogmaals willen we benadrukken dat het om een facultatief bedrag gaat, uiteraard is iedere bijdrage welkom! En dat geldt natuurlijk helemaal voor de individuele hardloper of wandelaar.
Graag tot zaterdag 21 april 2018!
Met vriendelijke groet,
Organisatie MaartensChallenge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *